Přípravné utkání: MKZ vs. Blansko

12.08.2012 22:33

V prvním přípravném utkání přivítali naši dorostenci těžkého soupeře hrajícího divizní soutěž. I když většina hráčů soupeřova týmu byla mladší než naši hráči, projevila se jejich technická vyspělost.

MKZ vs. Blansko (mladší dorost) 1:10 (1:4)

neděle, 12. srpna 2012, 14.00

V prvních dvaceti minutách se hrál vyrovnaný fotbal. Naši hráči téměř na 100 procent plnili pokyny, dobře bránili a přes záložní řadu jsme se dostávali i k soupeřově brance. Na první obrženou branku po chybě na levé straně naší obrany jsme byli ještě schopni po hezké akci středem a levou stranou hřiště odpovědět, ale od této chvíle jsme pomalu pouštěli otěže zápasu ve prospěch soupeře. Do konce poločasu jsme obdrželi ještě tři branky, bohužel ale po našich individuálních chybách brankáře a obrany a v podstatě jsme tak soupeři tento náskok sami darovali. 

Do druhého poločasu jsme nastupovali s odhodláním se o výsledek ještě poprat. Bohužel zůstalo pouze u odhodlání. Hráči téměř po celou dobu druhého poločasu nebyli schopni vzájemně si nahrát, udržet míč na svých kopačkách, dát si několik přihrávek po sobě  a dostat se tak do jakékoliv šance nebo alespoň náznaku. Vázla mezi nimi jakákoliv komunikace. Nebyli jsme schopni ani řádně obsazovat a bránit soupeřovi záložníky a útočníky, čímž se soupeř jednoduše dostával do přečíslení a počet gólů v naší brance postupně rostl až na onu desítku. Soupeř nás celý druhý poločas jednoznačně přehrával, do naší obrany se mu dařilo procházet jak po stranách, tak i středem hřiště. 

Na napravení dojmu máme možnost již příští týden v dalším přípravném utkání se Sloupem.