MŰLLER: Zlepšíme práci se sponzory. Mládež je naším motorem.

07.01.2012 16:54
Připravili jsme pro Vás blok rozhovorů s lidmi, kteří se pohybují kolem fotbalového dění v Rájci - Jestřebí. První, s kým přinášíme rozhovor je předseda fotbalového klubu MKZ Rájec-Jestřebí, p. Jiří Müller. Rozhovor je připraven mimojiné i s vítězi ankety, v níž jste mohli hlasovat minulý rok. Další z rozhovorů očekávejte v příštím týdnu s trenérem starších žáků Markem Opatřilem.

Jak hodnotíte uplynulou podzimní část sezony?

Pokud jde o utkání mužů, tak herně zápasy nevypadaly tak špatně. Bohužel nám nevyšlo několik utkání, především ze začátku soutěže. Ke konci se už projevily finanční potíže klubu, úzký kádr a mnoho zranění. Dorost je bohužel posledním týmem 1. třídy a výsledky zatím neodpovídají velmi dobré trenérské práci. Několik utkání se smolně ztratilo především v závěrech utkání. Pevně věřím, že kluci se ještě více semou, přes zimu potrénují a se záchranou nebude problém. V dorostu se teď vytvořila dobrá parta a pod kvalitním vedení se výsledky musí dostavit. Je to příslib i pro A mužstvo. Žáci příjemně překvapili, když jako nováček krajské soutěže ukončili podzim v klidném středu tabulky. Je na nich vidět chuť porvat se o každý míč a i zde je vidět kvalitní trenérská práce. Přípravky si na naše podmínky také nevedou vůbec špatně - pohybují se hned za okresními "velkokluby" Blanskem a Boskovicemi. Navíc se již nyní mezi němi objevují možné budoucí pilíře starších mládežnických kategorií a snad i A mužstva. Je potřeba se všem dále věnovat a vychovávat z nich nejen dobé fotbalisty ale i slušné a čestné sportovce.

Byli zvoleni noví členové výboru, představte nám je.

Z výboru zvoleného v srpnu na valné hromadě byli odvoláni pan Záleský a pan Bureš. Nově byl zvolen Radek Dovrtěl - dlouholetý trenér mládeže, František Sváb - trenér přípravky, Zdeněk Dokoupil - taktéž trenér přípravky a Staňa Loukota.

V prosinci byl oficiálně představen nový trenér, dohodl jste se s ním již na prioritách a plánech? Jaké jsou?

S Jaroslavem Málkem probíráme velmi intenzivně mnoho otázek týkajících se chodu klubu. Je potřeba sladit požadavky trenéra na hráčský kádr a finanční
možnosti klubu. Hlavní prioritou je sestavit kádr především vlastních odchovanců, kteří budou důstojným soupeřem mužstvům v krajském přeboru.

Co je podle Vás zapotřebí ještě změnit, nebo je zapotřebí nějáká změna? Co vy jako předseda klubu byste chtěl změnit?

Vždy je co zlepšovat a toto platí i v našem klubu. Je potřeba zlepšit práci se sponzory - nechtít po nich jen peníze ale nabízet jim i různé bonusy. Sponzor musí vidět, že jeho peníze slouží dobré věci. Dále mě tíží stav areálu, který je po odchodu pana Koláře ve stále se zhoršujícím stavu. Celý výbor se musí opět zapojit do pravidelných brigád, protože toto nikdo za nás neudělá a byla by neodpustitelná chyba nechat dál areál chátrat.

Co současný stav mládeže a práce s ní?

Toto je náš hlavní motor - tady je vidět, že pokud se dětem věnují zkušení a obětaví trenéři výsledek se musí dostatvit. Chtěl bych tímto všem, kteří se "motají" kolem mládeže srdečně poděkovat za jejich práci.

Proslýchá se, že s Málkem přijde i špílmachr Traxl a jak to bude s hráči A mužstva, kdo zůstane, kdo přijde, jak co bude?

Zatím je jisté, že odejde Němeček, Ostrý, Opletal. Další složení kádru je ve vývoji. Víc Vám řeknu po zahájení tréninků tj. ke konci ledna. Zdeněk Traxl skutečně přijde s trenérem Jaroslavem Málkem na hřištích ho však s největší pravděpodobností nepotkáte, bude trénovat po boku Málka jako jeho asistent.

Jaká je podpora fotbalu v Rájci ze strany obce?

Město Rájec-Jestřebí je naším největším sponzorem. Po ukončení spolupráce s MKZ a Pivovarem Černá Hora je to jediný velký sponzor. Myslím si, že podpora ze strany města je na nejvyšší možné úrovni. Musíme vidět, že v Rájci není jen fotbal, ale i mnoho dalších sportovních klubů, které se také
starají o děti a mládež. Velmi si této spolupráce vážím a děkuji tímto panu starostovi a paní místostarostce jakožto i celému zastupitelstvu.

Jaké jsou priority výboru v nejbližší době?

V současné době jsme zahájili přípravu 17. fotbalového plesu, který se koná 14. 1. 2011 v rájecké sokolovně. Tímto bych chtěl všechny fanoušky, příznivce, ale také hráče a funkcionáře pozvat na tento ples. Přijďte se pobavit a současně podpořit náš klub.

Co byste chtěl sdělit nám všem, kdyby jste měl tu možnost - jakože ji teď máte.

Přeji všem, kteří májí rádi fotbal, hodně štěstí a zdraví v novém roce 2012 a prosím Vás o podporu našeho klubu, protože ji skutečně budeme potřebovat.