Dorost v přípravě podlehl Vískám

14.04.2013 08:39

V sobotu 13.4. sehráli naši dorostenci přípravné utkání. Soupeřem jim byli dorostenci z Vísek.

MKZ Rájec-Jestřebí vs. Sokol Vísky 4:5 (1:2)

Sobota, 13. dubna 2013, 14.00, Přátelské utkání
Střelci Rájce: 12.´ Nevřiva, 52.´ Sedláček (pen.), 68.´ Janík, 76.´ Pokorný.
Sestava Rájce: Radim Krempaský, Tomáš Zřídkaveselý, Rosťa Hajný, Dominik Kubásek, Michael Nevřiva, Tonda Pokorný, Marek Opatřil, Kamil Dvořák, Petr Sedláček, Dominik Janík, Adam Hrazděra.

Před tímto utkáním jsme plánovali dva jiné přípravné zápasy, bohužel příroda byla proti tomu, takže před prvním ostrým startem jsme měli jen tento zápas.
Volili jsme relativně slabšího soupeře, na doladění formy, který ve skupině "B" okresního přeboru je na 7. místě a má o 10 bodů míň než naši borci. Jak
je patrné z výsledku utkání, byl soupeř nad naše síly, nutno však podotknout, že soupeři k tomuto úspěchu, značně napomohla neochota některých hráčů v
pomoci a obětování se pro tým a kamarády.

Na začátku sezony jsme měli v kádru 18 hráčů. Po podzimní části sezony z týmu odešli čtyři hráči. K dnešnímu
zápasu se ze 14ti hráčů dostavilo pouze 10. Do branky se musel postavit hráč, který by v mistrovském zápase mohl nastoupit už jen v mužském mužstvu. Díky toleranci soupeře jsme zápas mohli odehrát aspoň v plném počtu.

I s takto zdecimovaným mužstvem jsme se do soupeře pustili s vervou od první minuty,a hned z prvního útoku jsme orazítkovali tyč soupeřovy branky. Kluci vytvořili poměrně slušný tlak, a v první patnáctiminutovce se hrálo z větší části na půlce soupeře. Předváděli v rámci možnosti pěkné kombinace a ve 12. min. po rohovém kopu otevřel skóre hlavou Michal Nevřiva. Po této čtvrt hodině jsme polevili a soupeř trestal. Nejprve ve 20. min.z trestného kopu, kdy nás poněkud poškodil rozhodčí. To však neomlouvá naše hráče, kteří se jen dívali jak soupeř doráží míč do sítě po zákroku brankáře. Obdržená branka nás nahlodala, protivník vycítil možnost a začal nás přehrávat. Po 5ti minutách přišel druhý trest, když jsme uprostřed hřiště trestuhodně propadli v souboji jeden na jednoho, obránci byli příliš vytažení, soupeř šel do přečíslení a podruhé skóroval. Kluci se po této sprše dali trochu dohromady, ale nebylo to ono. Vázla spolupráce jako na začátku utkání a soupeř měl navrch. Naštěstí nám velice dobře zachytal "nový gólman",který v této fázi držel tým na vodou. Ke konci poločasu jsme hru aspoň trochu vyrovnali, ale do vážnějších akcí nás protivník nepustil.

Do druhého poločasu kluci opět vlétli, soupeře jasně přehrávali a vyrovnání vyselo ve vzduchu. Toho jsme se dočkali v 52. min. z pokutového kopu, který s jistotou proměnil Petr Sedláček. Tato branka nás povzbudila a kluci dál předváděli velice pěkný fotbal. Soupeře až na malé vyjímky k ničemu nepustili a zle dotírali na jeho branku. Snaha kluků se projevila v 68 min. kdy po pěkném prohození utekl Dominik Janík a prostřelil brankáře. Jak už to ale bývá,kluci se na chvíli přestali soustředit a už za 2 min.protivníka nechali vyrovnat. Po té se hra vyrovnala a měla rychlý spád. V 76 min. zatáhl Janík míč skoro až k brankové čáře a prudkým centrem po zemi, který prolétl celým vápnem, ho dorazil do branky Tonda Pokorný. I když kluci díky tomu že nemohli střídat byli unavení, přesto se snažili strhnout vítězství na svou stranu. Vytvořili si ještě nějakou šanci, ale soupeř nám už skórovat nedovolil. Jak se říká nedáš dostaneš a i protivník měl snahu vstřelit vítězný gól, což se mu 5 min. před koncem podařilo, po nedůrazné hře našich hráčů.

I když jsme prohráli s relativně slabším soupeřem, chtěl bych klukům poděkovat za předvedenou hru. S takto zdecimovaným mužstvem, kdy někteří hráči museli dohrávat se sebezapřením a někteří museli hrát na postu kde nikdy nehráli, podali velice slušný výkon. Doufám jen,že ti hráči,kteří nás dnes nechali ve štychu, se nad svým jednáním pro příště zamyslí.