OPATŘIL: Povzbuďte mládežníky svoji účastí, zaslouží si to!

21.01.2012 19:06

Přinášíme další ze série rozhovorů s lidmi, kteří mají co do činění s rájeckou kopanou. Dříve jsme přislíbili rozhovor s Markem Opatřilem, který společně s jeho asistentem Radanem Liškem působí u mládeže, konkrétně starších žáků. Pod jejich vedením dokázali žáci zvítězit v okresním přeboru žáků, skupině A a díky tomu i postoupit do krajských soutěží. Nyní se jejich tým drží v klidném středu tabulky a předvádí jedny z nejrásnějších fotbalových okamžiků.

Zde je rozhovor s trenérem starších žáků, Markem Opatřilem, který byl mimojiné v anketě osobností zvolen jako trenér našeho fotbalového klubu.

Na základě hlasování v anketě osobností fotbalového klubu jste byl zvolen nejlepším trenérem, co by jste nám k tomu mohl říci. Poodhalíte tajemství Vašeho úspěchu? 
 Samozřejmě mě vítězství těší, žádné tajemství na výhru však nemám.
Působíte jako trenér starších žáků, jak hodnotíte uplynulý podzim?
Na počátku sezóny jsme si dali za cíl udržení soutěže pro další ročníky. Skončili jsme v polovině sezóny na 6. místě, což beru za obrovský úspěch. Spokojen jsem jak s umístěním, tak hlavně s předváděnou hrou ve většině zápasů. Na každém postu se nám podařilo najít kvalitního hráče, bohužel však nemáme kvalitní lavičku, takže každá absence jednotlivce byla hned vidět. Horší to bylo s přístupem některých hráčů v docházce na tréninky.
A co výhled do budoucna, jaké jsou Vaše cíle?
Cíle by se měnit neměly, zůstává tedy nadále udržení soutěže. Pokud se podaří udržet současné umístění v tabulce, budu to brát jako velký úspěch. Kluci si tohle umístění určitě zaslouží a mají na to.
Neustále se hovoří o krizi v rájeckém fotbale, jaký náhled na tuto situaci máte Vy?
Podobná krize potkává většinu klubů, v současné době se nejen ve fotbale vše točí okolo financí. To, že se do klubu v Rájci vrátí hodně odchovanců beru za velice doborou věc. Nebude však jednoduché s hráči, kteří delší dobu netrénovali, navázat na hru, jakou předvádělo mužstvo mužů v Rájci v minulosti.
 Co by jste chtěl sdělit nám všem, kdyby jste měl tu možnost - jakože ji teď máte?
Chtěl bych vzkázat všem hráčům a fanouškům fotbalu v Rájci, aby zachovali našemu klubu přízeň a začali ve větším množství navštěvovat zápasy mládežnických mužstev, kluci si to za svoje předváděné výkony zaslouží, jejich zápasy jsou stále kvalitnější. Rád bych touto cestou všem popřál hodně zdraví a štěstí v novém roce a fotbalu v Rájci brzké překonání současných problémů.