Výbor FK: Záleský a Bureš končí v Rájci po 6ti a půl letech.

04.12.2011 17:16

Výbor FK MKZ Rájec-Jestřebí a trenérská dvojice družstva mužů, pan Jiří Záleský a pan Miroslav Bureš, se dohodli na ukončení spolupráce a to k 30.11.2011. Oba jmenovaní  ukončili i svoji činnost ve výboru FK MKZ Rájec-Jestřebí.

Současně k 1.12.2011 byl ustanoven do funkce hlavního trenéra družstva mužů pan Jaroslav Málek. Místo asistenta trenéra je ponecháno na výběru nového trenéra. Úkolem nového trenéra bude především vybudování nového mužstva a to především z vlastních odchovanců. Cílem pro jarní sezonu je záchrana krajského přeboru  i když všichni víme, že nás čeká velmi těžký úkol.

Výbor FK MKZ Rájec-Jestřebí tímto děkuje panu Záleskému a panu Burešovi za vše , a nebylo toho málo, co pro rájecký fotbal za šest a půl roku vykonali. Jen pro připomenutí – hned v prvním roce svého působení dokázali postoupit z krajského přeboru do divize a to vůbec poprvé v historii rájeckého fotbalu. Hned v prvním roce v divizi dokázali přivést mužstvo až na celkové páté místo. I po sestupu z divize nezanevřeli na Rájec a svým „bláznovstvím“ nepřipustili okamžitý propad mužstva do nižších soutěží.

Fotbalový klub je po odstoupení dvou hlavních sponzorů ve velmi těžké finanční situaci a již před podzimem výbor reálně uvažoval o odstoupení z krajského přeboru. V té chvíli se však  pan Záleský zavázal převzít veškeré finanční zajištění A mužstva na sebe. Přes jeho snahu se mu však tento závazek nepodařilo naplnit.
 
Výbor FK MKZ Rájec-Jestřebí děkuje za projevenou podporu Městu Rájec-Jestřebí. Bez této podpory by rájecký, minimálně mužský, fotbal byl odsouzen k zániku.

Tisková zpráva výboru FK ze dne 1. prosince 2011.