Dorost v přípravě podlehl Blansku

04.03.2013 07:19

V sobotu 2.2. sehráli naši dorostenci přípravný zapas s mladšími dorostenci Blanska.Soupeř byl podle očekávání po celý zapas lepší a zaslouženě vyhrál, ikdyž zbytečně vysoko. Přěsto mám z předvedené hry našich kluků dobrý pocit.

MKZ Rájec-Jestřebí vs. FK Blansko (ml. dorost) 0:5 (0:3)

V prvním poločase jsme byli po 30 minut vyrovnaným protivníkem. Sice jsme byli pod neustálým tlakem technicky lepších hráčů, ale naši kluci se plně
soustředili na hru a plnili taktické pokyny, které jsme si řekli před zápasem. Až na malé vyjímky jsme soupeře nepouštěli do vyložených šancí a sami jsme se pěknou kombinační hrou dostávali do slibných šancí, ikdyž také ne vyložených tutovek. Pak jsme dovolili soupeři skorovat, a to nás přece jen rozhodilo. Kluci přestali běhat, vázla spolupráce a komunikace a někteří hledali chyby na jiných než na sobě.Díky tomu nám blanenští dali ještě dva
goly do poločasu.

Druhý poločas už byl o něčem jiném.O přestávce jsme si vše mezi sebou vyříkali, a kluci šli na hřiště s odhodláním uhrát co nejlepší výsledek. Vzhledem k tomu že nás musel opustit Jirka Orel (nahradil jej Adam Hrazděra),snížila se naše ůtočná síla. Přesto kluci podali hodně dobrý výkon, pozorně bránili a soupeře nepouštěli do vážných situací. I přes absenci Jirky se snažili ohrozit soupeřovu branku, především po křídlech.Středem se probít, bylo hodně těžké, vzhledem ke kvalitám soupeře, ale i tudy to kluci často zkoušeli a ohrožovali branku protivníka. Díky prázdné střídačce začali klukům ke konci docházet síly, a toho soupeř dvakrát využil.

Jak už jsem předeslal na začátku,mám z předvedené hry našich hráčů dobrý pocit. Až na těch 15 minut v prvním poločase, byli kluci víc něž zdatným soupeřem těžkému protivníkovi a chtěl bych jim za to poděkovat.

Sestava: Lukáš Jelínek, Tonda Pokorný, Marek Opatřil, Tomáš Zřídkaveselý, Rosťa Hajný, Michal Nevřiva, Jirka Orel (Adam Hrazděra), Kamil Dvořák, Dominik Janík, Petr Sedláček, Jakub Klimeš.