V posledním zápase podzimu utrpěli MUŽI první porážku.

10.11.2013 19:59

Řečkovice - MKZ          4 : 3  ( 1 : 2 )

 

Branky : Jarůšek, Formánek, Sedlák

 

MKZ :  Polák - Štrof, Hanskut, Klimeš, Navrátil - Jarůšek, Farník, Sedlák, Žilka - Formánek, Crhák

Náhradníci : Palkanynec, Kučera, Kubásek, Klíma

 

Tento rok jsme chtěli zakončit úspěšně a byli jsme odhodlaní zakončit ho výhrou, ikdyž jsme si byli vědomi síly našeho soupeře v domácím prostředí.

Již v 1. minutě jsme toto začali naplňovat a ujali se po centru Crháka a následné střele Jarůška vedení 1 : 0. I nadále jsme byli aktivní ikdyž soupeř nám nedal nic zadarmo. Veseleji bylo ve 24. minutě kdy se opět po centru Crháka prosadil tentokrát Formánek. Soupeř hrál stále stejně a nic nevzdával a snažil se o zvrat. Bohužel ve 34. minutě po naší zbytečné ztrátě míče a následném nedorozumění v obraně prošel domácí hráč hned přes naše tři staticky bránící hráče a propálil Poláka a tak jsme šli do kabin s těsným vedením.

V kabině jsme si řekli, že musíme brzy vstřelit další gol a hlavně zodpovědně bránit, protože takový stav měli domácí i v zápase s Lipovcem a nakonec otočili na 4 : 2.

Takže když po centru Farníka ve 47. minutě dal Kuba Sedlák naši třetí branku, věřili jsme , že už tento zápas zvládnem, ale opak byl pravdou a ikdyž jsme i nadále byli aktivní a soupeř vsadil vše na jednu kartu dlouhých nakopávaných míčů my jsme dělali spoustu zbytečných chyb v obrané fázi. Tolik jsme jich neudělali za celý podzim.. A tak přišel trest v 73. minutě kdy v situaci dvou útočníků domácích na 5 našich bránících jsme nechali úplně volného hráče na malém vápně pro kterého nebyl problém následný centr proměnit v kontaktní gol. Na naší straně měl šanci Tomáš Jarůšek který se ze strany řítil sám na brankáře, ale jeho zakončení brankář vystihl. Další střelu Petra Crháka jen s námahou domácí brankař vyrazil k volnému Jarůškovi, který ho z následné dorážky překonal, ale pomezní bohužel jeho postavení posoudil jako ofsajdové.

V 84. minutě domácí nakopli náhodně míč dopředu, naši obránci se nedomluvili a místo razantního odkopu jsme začali vymýšlet před našim vápnem. Nedúrazem jsme nabídli míč domácím, kteří tímto nepohrdli a jeden z jejich hráčů napálil míč z 18 metrů nekompromisně do šibenice. A aby toho nebylo málo, tak jsme domácím nabídli další šanci v 88. minutě kdy centrovaný míč z pravé strany prošel přes celé pokutové území pod nohama našich hned tří obránců a tak se k němu dostal nabíhající a nikým nekrytý domácí hráč a na vzdálenější tyč dokonal obrat.

A tak přišla první porážka a ikdyž soupeř měl svoji kvalitu tak byla zcela zbytečná a my jim to hlavně v závěru dost usnadnili.

Ale jeden zápas jaro nedělá a my máme dost času se z tohoto poučit a po zimní pauze navázat na předešlé výkony, stále máme vše ve svých rukou.

Klukům ale za celý podzim můžu jen poděkovat a nic na tom nemění ani poslední zápas.

 

Děkujeme také fanouškům, kteří nás podporovali a v dost hojném počtu i při zápasech venku a věříme, že nás budou podporovat i v jarních bojích o příčku nejvyšší.

 

Radek Sedláček - trenér