Přípravné utkání: MKZ vs. Svitávka

28.08.2012 07:08

V posledním přípravném utkání dorost přivítal mužstvo Svitávky, které v loňské sezóně zvítězilo v Okresním přeboru Blansko. Naše mužstvo nastoupilo téměř v kompletní základní sestavě se čtyřmi hráči na střídačce.

MKZ Rájec - Jestřebí vs. SK Moravan Svitávka 2:0 (0:0)

Dorost - přípravné utkání
neděle, 26. 8. 2012, 12.30

Od první minuty jsme byli lepším týmem. Hráči přesně plnili pokyny a snažili se hrát kombinační hru a to již od obranné řady. Dařily se nám při hře přihrávky jak na krátkou vzdálenost, tak na delší a to po celé ploše hřiště. Ne všechny přihrávky a akce skončily tak, jak měly, ale to se nidky nepodaří žádnému celku. Jediný problém jsme měli v přesnosti finálních přihrávek a v klidu při zakončení. Brankář byl po dlouhé době skutečně i jedenáctým hráčem, což je v dnešním fotbale nutností. Dobře rozehrával na obránce a dobře vybíhal pro míče za obranu, čímž hráčům velice pomáhal. Obrana se v podstatě nedopustila žádné chyby, akce hostů zachytávala v bezpečné vzdálenosti od naší branky a při rozehrávce se obráncům dařilo dobře rozehrávat míče a tím zakládat útočné akce. V minulých zápasech jsme měli problém na krajích obrany, což v tomto utkání neplatilo a obranná řada byla zcela kompaktní. Ve středu hřiště jsme soupeře přehrávali, naši záložníci až na nějaké vyjímky měli výborný pohyb a dařila se jim kombinační hra a na útočníky vyslali několik skvělých přihrávek. První poločas bohužel skončil bez branek.

Ve druhé půli byla hra ve stejném duchu. Po faulu na našeho hráče jsme kopali trestný kop v blízkosti vápna, který Petr Sedláček střelou přes zeď proměnil ve vedoucí branku. Měli jsme dále několik výborných šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Při další z akcí přes záložní řadu poslal do samostatného úniku Jiřího Orla krásnou přihrávkou mezi obránce Kamil Dvořák a bylo to 2:0. Tento výsledek umožnil prostřídání všech hráčů. Ke střídajícím hráčům nutno dodat, že taktéž předvedli dostatek fotbalového umu a dokázali, že v letošní sezóně budeme mít i silnou střídačku.

Všem hráčům patří pochavala za předvedený výkon. Pochvalou jim určitě byl i obdržený potlesk přihlížející hrstky diváků. Škoda, že jich nebylo více. Doufejme, že za týden při prvním mistrovském utkání jich bude více a budou mít opět důvod k potlesku.